Hur får man det bästa erbjudandet om försäkring

Hur får man det bästa erbjudandet om försäkring


I de flesta fall är det ett krav att ha försäkring snarare än att vara frivilligt. Det är svårt att punga ut kontanter för försäkringspremier och något som du kanske aldrig använder. Men när du har det och det otänkbara händer dig, kommer du att bli lättad (förhoppningsvis) att du hade försäkringen. 


Försäkringspremier bör dock inte bryta banken. Du ska inte behöva välja mellan att mata dina barn och köpa försäkring. Du ska inte behöva få den värsta politiken heller - en som inte helt täcker dig för vad du behöver när du behöver det. 


Det finns sätt att få erbjudanden på många olika typer av försäkringar, och det kommer alla att börja med shopping runt. Gå aldrig med det första företaget du stöter på. Så här får du det bästa erbjudandet på din försäkring.


1. Rabatt med flera policyer


De flesta försäkringsbolag vill att du ska använda dem för alla dina försäkringsbehov. Bil, husägare, hyresgäster, livförsäkringar, eller vad du behöver ... Om du behåller alla dina policyer med ett företag kan du spara allt från 5-20% på dina policyer. 


Du kommer att behöva jämföra besparingar med flera olika företag för att se om detta är i själva verket det bästa alternativet för dig, särskilt eftersom det finns ett så brett utbud av möjliga rabatter du kan få genom att ha flera försäkringar med en leverantör.


2. Högre självrisker


Ju högre självrisk, desto lägre är dina försäkringspremier. Naturligtvis innebär det också att du kommer att betala mer ur fickan om du behöver lämna in en ansökan till ditt försäkringsbolag av någon anledning. 


3. Känn till priserna innan du köper


När du handlar för ett hem eller en bil, att veta den potentiella kostnaden för din försäkring hjälper dig att göra köpet. En sportbil kommer att kosta betydligt mer att försäkra än en minibuss, till exempel. 


Likaså, när det gäller att köpa ett hem, ett nytt hem kan vara billigare att försäkra än ett äldre hem. Du kommer också att vilja vara medveten om var du köper ditt hem. Är det nära vatten eller i en översvämningszon? Du kanske upptäcker att du kommer att betala mycket mer för att säkerställa att hemmet än du skulle ett hem som inte var i en översvämning zon.


4. Fråga om andra rabatter


Många försäkringsbolag kommer att erbjuda dig flera olika rabatter för saker som kommer att avskräcka saker som stöld eller inbrott. Du kan också få rabatter för att vara äldre, för både bil-och hemförsäkring. 


För bilförsäkring, studenter kan få bra betyg rabatter, och du kan även få rabatter för att köra din bil mindre än 12000 miles per år. Det är vettigt; ju mindre du använder något, desto mindre chans att det skadas.


5. Har bra kredit


Ja, försäkringsbolag kommer att köra din kredit och basera dina premier på det. De finner att de med dålig kredit är statistiskt mer benägna att lämna in en försäkring fordran. På grund av detta kommer de att kräva att du betalar högre försäkringspremier. Vissa stater tillåter inte försäkringsbolag att göra detta till människor, men ändå kan det aldrig skada att ha en stark kreditvärdighet.


Spara pengar på din försäkring kommer att handla om shopping runt, precis som du skulle för alla andra stora inköp du gör i ditt liv. Detta är viktigt att skydda de stora inköp i ditt liv, så snåla inte. Hitta sätt att få rabatter, och var inte rädd för att byta företag om man kommer att erbjuda dig bättre priser än en annan.