Virus-Death Surge kan innebära $ 7200000000 i Livförsäkring Fordringar

Amerikanska livförsäkringsbolag kan möta så mycket som $ 7200000000 i fordringar om coronavirus dödsfall stiga till den övre delen av prognoser på 150.000, enligt Aite Group LLC.


Amerikanska livförsäkringsbolag kan möta så mycket som $ 7200000000 i fordringar om coronavirus dödsfall stiga till den övre delen av prognoser på 150.000, enligt Aite Group LLC.


Uppskattningen inkluderar kostnader för försäkringstagare i åldrarna 56 och 74, som beräknas nå så mycket som en kombinerad $ 4100000000 för enskilda och gruppplaner, sade forskaren i en studie som släpptes torsdag. Livförsäkringsbolag är i god form och bör kunna hantera stigande kostnader, enligt rapportens författare, Samantha Chow.


"Det råder ingen tvekan om att de är beredda ekonomiskt," Chow, en senior liv och livränta analytiker på Aite Group, sade i en telefonintervju från Tampa, Florida. "De förväntar sig det värsta och de förbereder sig för det värsta."


Läs mer: Låga räntor utgör ett större hot än ett virus för livförsäkringsbolag


Usa: s dödsfall från Covid-19 hade ökat till totalt nära 60.000 från och med onsdag, mer än dubbelt så mycket som två veckor tidigare. MetLife Inc., den största amerikanska livförsäkringsgivarna, är "väl förberedd" för krisen, vd Michel Khalaf skrev i ett brev till aktieägarna onsdag. Företaget har ökat kapitalet, även utnyttja obligationsmarknaden för 1 miljard dollar i mars som utbrottet sprids, skrev han.


Enskilda politik skulle stå för 81% av fordringar, medan gruppplaner som de som erbjuds av arbetsgivare skulle utgöra resten, fann Aite studien. Försäkringsgivare största utmaning kommer att vara hur man hanterar fordringar som ekonomiska svårigheter sprider sig, sade Chow.


"Den största frågan kommer att vara att dessa mottagare som ringer efter att ha förlorat en älskad som kan ha gått till följd av Covid-19 - de har ådragit sig en hel del sjukvårdskostnader," sade hon. "De kan behöva pengarna riktigt snabbt för att överleva."