Försäkringar du förmodligen inte behöver


Försäkring är ett bra sätt att skydda dig själv och familjen. Men allt måste inte vara försäkrat. Det finns vissa försäkringar som helt enkelt inte är nödvändiga. Innan du blir lurad i en av dessa typer av politik, här är vad du bör ompröva inköp.


1. Oavsiktlig död och lemlästning försäkring - Detta är något som kan omfattas av en långsiktig livförsäkring eller en långsiktig invaliditetsförsäkring. Det finns förmodligen lite behov av att köpa en separat politik som denna. Om du fortfarande tror att du verkligen behöver det, se till att läsa alla finstilta och väga kostnaden för politiken kontra fördelarna innan du bestämmer dig för att köpa.


2. Mobiltelefon försäkring - Köpa ett bra fall för telefonen är verkligen den bästa försäkringen du kan köpa för att skydda din telefon. Om du fortfarande är orolig, då kan du alltid lägga de pengar du skulle ha spenderat på den månatliga försäkringen till ett sparkonto. Om du på något sätt lyckas hitta dig själv i behov av att köpa en ny telefon, har du det i besparingar.


3. Barns livförsäkringar - Det är frestande att få livförsäkring för ditt barn, men egentligen chanserna att ett barn dör är ganska smal och om det händer kommer du förmodligen att ha råd med kostnaden för tjänster. 


Ett barn kommer inte att ha några räkningar att betala, så egentligen en livförsäkring för ett barn är strikt för kostnaden för en begravning. Ofta begravningsbyråer kommer att erbjuda rabatter för barns begravningar om du har ett ekonomiskt behov.


4. Mortgage livförsäkring - Köpa separat försäkring för att betala av din inteckning om du ska dö kanske inte är den bästa idén. En sikt livförsäkring kan täcka det och andra kostnader också, för en lägre månadskostnad för dig. Titta in i en term livförsäkring i stället för inteckning livförsäkring.


5. Kortsiktiga invaliditetsförsäkring - Om du har tillräckligt med pengar på ditt sparkonto för att flyta dig i 3-6 månader, då har en kortsiktig invaliditetsförsäkring är förmodligen inte en nödvändighet för dig. Använd de pengar du skulle betala på en politik som det och lägga till den på ditt sparkonto istället.


6. Utökade garantier - I de flesta fall är garantin som en tillverkare erbjuder med den vara du köper mer än tillräckligt, och du behöver inte köpa en utökad garantiplan. Att sätta de pengar du skulle spendera på den förlängda garantin till besparingar och gör det möjligt att samla ränta kommer att vara mer än tillräckligt för att täcka dig i händelse av något bör gå fel och du måste betala för en post som skall fastställas.


Som med allt, måste du titta på dina individuella omständigheter för att se om detta är en kostnad som är vettigt för dig att göra på någon av dessa olika typer av politik. Du förmodligen inte kommer att behöva dem, men du verkligen inte skulle vilja säga nej om du får det gratis. 


Om du är osäker på om din livsstil kan innebära att det är vettigt för dig att köpa någon av dessa riktlinjer, då kanske du vill tala med en finansiell planerare. Han eller hon kan hjälpa dig att avgöra om det är något du kan använda dina besparingar för, eller om dessa typer av politik skulle vara i ditt bästa intresse.