Frågor du bör ställa om din bilförsäkring

Frågor du bör ställa om din bilförsäkring


När du köper bilförsäkring, du brukar göra det eftersom det krävs av din stat för att registrera ett fordon. Det är också bra täckning att ha för att skydda dig, dock. 


Alla gör misstag, till och med du. Naturligtvis hoppas du alltid att vara den som inte är fel i en olycka för då är det på den andra personens försäkring eller den andra personen måste betala för dina skador, men misstag händer. 


Dessutom kan du hamna i en no-fault situation som att köra på isiga vägar eller på en parkeringsplats, och försäkringen kan tilldela 50/50 skuld på båda parter. I det här fallet vill du vara säker på att saker och ting fortfarande täcks för ditt eget fordon. 


Du köper försäkring som sinnesfrid. Du hoppas att du aldrig behöver använda den, men om du måste använda den, du vill ha tillräckligt för att täcka dig själv. Du kommer att vilja hålla dina premier så låga som möjligt, men samtidigt vara säker på att du är helt täckt. Här är frågor du bör ställa dig själv och ditt försäkringsbolag innan du köper en policy.


1. Vad är skillnaden mellan omfattande täckning och kollision täckning, och behöver jag det?


Omfattande försäkring täcker dig från saker som Guds handlingar (dvs. översvämningar, ett nedfallet träd, eller hagel) eller stöld. Kollisionen täcker skadorna på ditt fordon om du träffar någon eller någon träffar dig. Detta är strikt täckning för att ta hand om ditt fordon om det är skadat. 


Om du har ett lån på ditt fordon eller om du hyr det, då är chansen att du kommer att krävas för att ha omfattande och kollision täckning på din politik. Detta är för panträttsinnehavarens sinnesro, men samtidigt är det bara vettigt om du har ett fordon som värderas till $ 20.000 eller mer. 


När din bil blir äldre och skrivs av i värde till något i stil med $ 3000, kanske det inte är nödvändigt att ha omfattande och kollision täckning på det fordonet. Dina premiekostnader kommer bara att vara för stor under loppet av 1-2 år för att motivera denna kostnad. 


Om du är osäker på värdet av din bil, kan du kontrollera online med webbplatser som Kelley Blue Book eller NADA för att hjälpa dig att avgöra om detta är en nödvändig täckning för dig.


2. Hur hög ska min självrisk vara? 


En självrisk är pengar du måste betala ur fickan för reparation av ditt fordon om du har omfattande och kollision täckning. Ju högre självrisk, desto lägre blir dina försäkringspremier. 

Även om det är frestande att gå upp för att säga $ 1000, måste du veta om du har som bör du behöva använda din försäkring. Typiskt en $ 500 självrisk är vanligt, men det kan gå ännu lägre än så. Ju lägre det går, desto högre går dina försäkringspremier, dock. Så du måste bestämma var din sweet spot är. 


Det är också därför det är bra att veta värdet av din bil och om du behöver omfattande och kollision täckning. Om din självrisk är $ 1000 och din bil är bara värt $ 2000, då det inte kommer att vara värt det att behöva betala ut hälften av bilens värde för att reparera den. Om dina reparationer är så höga och din bil är värt så lite, kan ditt försäkringsbolag kalla det totalt ändå.


3. Vilka rabatter är tillgängliga för mig? 


De flesta försäkringsbolag kommer automatiskt att räkna i rabatter till din försäkring såsom en säker förare, rabatter för fordonssäkerhetsfunktioner, och flera förare / bil rabatter. Men ditt försäkringsbolag kan erbjuda dig andra. 


Om du är student, då de kan erbjuda dig en rabatt för att vara en bra student och upprätthålla ett B-genomsnitt. På motsatt sida av spektrumet kan det finnas mogna förare rabatter där om du är över 55 och framgångsrikt slutföra en olycka förebyggande kurs genom din DMV, kan du få en rabatt. 


Du kan få rabatter om du avstår från att dricka och röka. Det finns rabatter om du är en professionell och tillhör en organisation som staten bar, eller medicinsk styrelse, eller ens ett broderskap / kvinnoförening. Det finns rabatter för att äga en hybrid fordon, med en defensiv körbana, eller ens upprätthålla låg körsträcka på din bil varje år. 


Om du har flera typer av försäkringar med ett företag, såsom livförsäkring eller husägare försäkring, då kan du också kvalificera sig för en rabatt.


4. Omfattar min policy oförsäkrade eller underinsured bilister? 


Inte alla stater kräver att du bär sådana täckningar. Om din stat kräver det, då din agent bör veta detta och inkludera det. Om du är i ett tillstånd som inte kräver det, men kan du fortfarande få det. Det är definitivt en täckning du förmodligen vill ha. Om du är i olyckan och den andra personen inte har tillräckligt med täckning för att täcka det eller är oförsäkrad, då du kommer att vilja vara täckt. 


5. Kommer min försäkringsgivare att ge mig originaldelar för reparationer? 


Om du hamnar i en olycka, vill du se till att din försäkring kommer att betala för originaldelar på ditt fordon för att reparera den, annars kommer det att minska värdet på din bil. 


6. Har jag hyresersättning? 


Om din bil behöver repareras och det kommer att ta dagar, då du kommer att vilja ha en hyrbil. Detta är en separat täckning som du kan köpa på din policy. Det kan vara fördelaktigt att ha, eftersom reparationer kan ta lång tid.


Att veta vad du är täckt för kommer att spara dig en hel del huvudvärk om du hamnar i en olycka. Saker och ting kanske inte går super-smidigt med försäkring av olika skäl, men med tillräcklig täckning kommer att skydda dig och dina ekonomiska intressen också.