Frågor du bör ställa om din hemförsäkring

Frågor du bör ställa om din hemförsäkring


När du köper ett hem, vill du se till att det är skyddat tillsammans med allt i den. Eftersom det förmodligen kommer att bli det dyraste du någonsin kommer att köpa, det är absolut nödvändigt att du har husägare försäkring. Men hur ser du till att du är skyddad för allt som ska hända med ditt hem genom åren du äger den? 


Du måste shoppa runt och se till att ställa en massa frågor om vad politiken har att erbjuda, för att se till att du får precis vad du behöver för att hålla din investering säker. Här är de frågor du bör ställa din försäkringsagent om eventuella hemförsäkringar du ska köpa.


1. Kommer policyn att täcka husets marknadsvärde eller ersättningsvärde? 


Du vill veta vad som ska hända om huset förstörs helt. Om det betalar marknadsvärdet, det betyder att du får betalt vad huset skulle kosta i den nuvarande ekonomin före förlusten. Om du får ersättningsvärde, kommer du att få betalt vad det kostar att faktiskt ersätta huset. Att huset byggdes om precis som det var kan vara betydligt mer än marknadsvärdet. 


2. Vilka är de gränser, om några, att politiken kommer att betala för objekt i hemmet? 


Villaägare försäkring kommer inte bara att täcka dig för huset, men också vad som finns inne i huset i de flesta fall. Du kommer att vilja veta om det finns någon gräns för hur mycket det kommer att betala. Du kan behöva öka gränserna om du har dyra objekt i ditt hem som smycken och elektronik.


3. Finns det några händelser som policyn inte kommer att omfatta? 


Om du bor i en översvämning zon eller en plats som får jordbävningar, då kan du behöva köpa separat försäkring för att täcka dig i händelse av översvämning eller jordbävningsskador. Men om du kan få en husägare försäkring som kommer att täcka sådana saker, som kan vara den mer idealiska situationen. Det viktigaste är att veta vad som omfattas nu, snarare än efter den tragiska händelsen händer.


4. Vilka är gränserna för halkolyckor och fallolyckor? 


Om någon kommer till ditt hem och blir skadad, vill du veta att din försäkring kommer att täcka eventuella sjukvårdskostnader de kan ådra sig om de blir skadade medan på din egendom. På så sätt behöver du inte betala ur fickan.


5. Vilka är de månatliga premierna? 


Du måste väga alla de krav som du behöver för skydd med hur mycket din månatliga premier är för försäkringen. Om du inte har råd med försäkringen och det förfaller, då det kommer att göra dig något bra. 


6. Vad är självrisken? 


Detta är den summa pengar du måste betala för en reparation på ditt hem, och försäkring kommer att betala saldot. Ju högre avdragsgilla, desto lägre är dina månatliga premier. Det är dock viktigt att du håller din självrisk prisvärd för dig. Om du behöver använda din försäkring, vill du vara säker på att du har råd att självrisk.


7. Kan du få rabatt för multipolicyer? 


Ofta kommer försäkringsbolagen att ge dig en rabatt om du försäkrar andra saker med dem. Så om har din bil försäkring med samma företag som din hemförsäkring, då kan du sannolikt få rabatt på båda försäkringarna. Se till att du frågar om det.


Se till att ditt hem och alla dina tillhörigheter kommer att spara mycket huvudvärk i händelse av skada eller stöld. Genom att ställa dessa frågor, kommer du vara säker på att veta exakt vad du är skyddad mot.