Frågor du bör ställa om din livförsäkring

Frågor du bör ställa om din livförsäkring


Att vara vuxen innebär att man måste tänka på saker som livförsäkring. Ingen vill tänka på det faktum att de en dag kommer att dö, men det är ett faktum i livet så att säga. Och du vill lämna den så lilla bördan på din familj som du möjligen kan i händelse av din oväntade död. 


Det kan vara svårt att välja rätt livförsäkring för dig och din familjs behov. Du kommer definitivt att vilja shoppa runt för att hitta vad som är bäst för dig och dina behov, till ett pris som du har råd. Men vad ska du fråga? 


Här är de frågor du bör ställa en agent om din potentiella livförsäkring köp.


1. Vilka är mina behov? 


Om du precis köpt ett hus och har små barn, då du vill ha en politik som kan hjälpa till att betala inteckning och dina barns behov tills de är 18. Men ju äldre du blir, desto äldre blir din familj, och ju närmare du kommer att betala av din inteckning - i vilket fall du kan ha olika saker du kommer att fokusera på. Du kommer att ha en mindre ekonomisk börda på denna punkt i ditt liv, så du kommer inte att ha behov av en så stor politik.


2. Vilka olika typer av policyer finns det? 


En möjlighet är att få en grupppolicy som erbjuds av din arbetsgivare som en del av dina ersättningar till anställda. Dessa försäkringar tenderar att vara sikt livförsäkringar, vilket innebär att det är bara bra under en viss tid (i detta fall förmodligen den tid då du är anställd). Eftersom detta är en del av en grupp, kan kostnaden vara mindre och kommer att dras direkt från din lön. Om din arbetsgivare erbjuder detta, då detta kan vara ett billigare sätt att omfattas. 


Sedan har vi en individuell politik. I det här fallet kommer du eller en familjemedlem att vara ägare till policyn. Detta ger dig större flexibilitet i att ändra policyn, eller ta den med dig bör du byta arbetsgivare. Du kan också ändra termpolicyn till en permanent princip med en enskild princip. 


3. Vad kommer att hända i slutet av en löptid livförsäkring? 


Du måste ta reda på vad som händer om du överlever villkoren i din sikt livförsäkring. I många fall, om du vill behålla din sikt livförsäkring när du kommer till slutet av din mandatperiod, då premierna kommer att gå upp. Du kanske också kan få en ny policy. Om du är frisk i slutet av terminen, då detta kan vara vägen att gå. 


Du måste veta om du kan ändra täckningen. Säg att du köper din livspolicy när du är ung och precis börjat med din familj. Din termin slutar och dina barn är alla vuxit och ut ur huset, och nu behöver du inte längre betala en inteckning på ditt hem. Du kommer förmodligen att vilja ändra din täckning om detta är fallet. Försök att hitta en princip som gör att du kan uppgradera till en permanent princip i slutet av perioden. 


4. Vad ska jag betala? 


Precis som du shoppa runt för bästa pris på en TV, bör du shoppa runt för livförsäkring. Du kommer att vilja veta saker som vad som kan orsaka premierna att ändra (antingen upp eller ner). Vad är det nationella genomsnittet för livförsäkringspremier? Du måste veta hur du kan betala för dina premier - månadsvis, kvartalsvis, vartannat år eller varje år. Du bör också ta reda på vad som händer om du missar att betala en premie - när kommer försäkringen förfaller?


5. Vad får jag? 


Du måste se till att du inte bara är tydlig på alla inneslutningar utan också undantag. Du vill veta vad som kan orsaka att policyn inte betalar ut.


6. Vilka saker kommer att påverka mina försäkringspremier? 


Du bör ta reda på om du behöver ha en fysisk och hur resultaten av det fysiska kan påverka din premie kostnad. Dessutom vill du veta hur snart täckningarna kommer att träda i kraft när du ansöker. 


Att vara säker på att du har rätt täckning för att skydda din familj om något skulle hända dig kommer att ge dig sinnesfrid, att veta att din familj inte kommer att kämpa för att hantera kostnader. Så det är viktigt att du gör massor av forskning om politiken, inklusive hur det blir betalas ut och för vad.