Frågor du bör ställa om din reseförsäkring


När du planerar en semester, kanske du inte tror att du behöver få försäkring för din resa. 

Men det är en bra idé av många skäl. Ingenting är värre än att åka på en resa och förlora ditt bagage, eller bli sjuk eller skadad under din resa. Eller ens bli sjuk i förväg och inte kunna gå. 


Du kommer att vilja inte oroa sig för den ekonomiska krångel med någon av dessa saker, och reseförsäkring kan vara svaret. Men du måste vara försiktig och se till att du får en legitim försäkring när du köper reseförsäkring. För att säkerställa att du inte ger dig själv ännu mer huvudvärk i det långa loppet, här är de frågor du bör ställa innan du köper din reseförsäkring.


1. Vem garanterar policyn och reglerar företaget? 


Det finns en hel del bedrägerier som händer i reseförsäkring världen, så det är bra att fråga vem som reglerar försäkringsbolaget och vad licensnumret är. På så sätt har du viss försäkran om att företaget är på upp och upp. 


Dessutom finns det försäkringsgivare om reseförsäkringar. Företaget du köper försäkringen från är faktiskt inte ger försäkringen, så för ökad säkerhet, det är bra att kolla på försäkringsgivaren bara för att se till att de också gör bra. Kolla med A.M. Bäst för att se vad försäkringsgivarens betyg är. Om det inte finns något betyg, då vet du att det kan finnas ett problem.


2. Vilka fördelar finns det att köpa försäkring tidigt? 


Ofta, köpa försäkring när du köper din resa eller göra den första betalningen på det är perfekt. Men du vill förmodligen undvika att köpa den direkt från flygbolaget eller kryssningsrebanan. Dessa saknas ofta i förmåner. Shopping runt är nyckeln. Kontrollera att de täcker saker som redan existerande villkor, terrorism eller flygbolag eller kryssningsrutende. 


3. Vad händer om jag har redan existerande medicinska tillstånd? 


Inte alla regler kommer att omfatta dig om du har redan existerande medicinska tillstånd. Det finns undantag du kan få, men om något förändras med ditt tillstånd, till exempel, du har ett hjärtfel och sätts på en ny medicin bara veckor före din resa och sedan få en hjärtattack på din resa, utan ett undantag du inte kommer att kompenseras. 


Om försäkringsbolaget inte kommer att erbjuda dig ett undantag, då kanske du kan få en "avbryt av någon anledning" tillägg läggas till din politik.


4. Vad kostar det att lägga till "avbryt av någon anledning" till min policy? 


Det finns ofta massor av små kryphål i reseförsäkringar som de inte kommer att betala dig för. Om du lägger till ett "avbryt av någon anledning" i principen beskrivs dig för oväntade incidenter. Det kan vara dyrt att göra, men det kan vara värt det att lägga till om det erbjuds. Shopping runt är nyckeln.


5. Kräver policyn att jag betalar för saker i förskott och får ersättning? 


De flesta reseförsäkringar kräver att du filen efter att du redan har pungade ut pengar för att få ersättning för det. Om så är fallet, då du förmodligen vill veta vad handläggningstiden för att få ersättning kommer att vara - särskilt om pengarna är tight.   


6. Omfattas alla mina reseleverantörer? 


När du åker på en resa, det finns flera olika företag som är inblandade. Du kommer att ha flygbolaget, eventuellt en kryssningsrelinje, hyrbil, hotell och turnéföretag. Du måste ta reda på vilka företag som omfattas av din reseförsäkring för att veta vad som ska hända om något av de företag som du redan betalat för går i konkurs före din resa.


7. När börjar och slutar politiken? 


Inte alla försäkringar är skapade lika. Vissa kanske bara täcker dig när du faktiskt reser till och från din destination, medan andra kan täcka dig hela tiden - även efter att du når din slutdestination. Du kommer att vilja täckas för så mycket av din resa som möjligt.


8. Var är det skriftligen? 


Om du får höra att något är täckt, se till att du ser det skriftligt. Låt försäkringsagenten peka ut det till dig eller skriva in det om det inte är där. Om det inte är skriftligt, så hände det aldrig.


Att vara säker på att du har en trevlig resa är det viktigaste. Du vill inte behöva vara orolig för vad som händer om något går fel. Planera allt i förväg och shoppa runt för rätt reseförsäkring. Förhoppningsvis behöver du inte använda den, men om du gör åtminstone du vet vad du omfattas av och att du omfattas.