Din bostad är ofta den mest värdefulla tillgång som du behöver skydda. Vi skapade en lista över alla sparmöjligheter i samband med hemförsäkring. 

39 + Hemförsäkring

Denna lista är det mest kompletta perspektivet på hemförsäkringssparande tips. 


Många försäkringsmäklare bidragit till denna lista. Så, låt oss börja!


1. Ändra ditt innehåll täckning: Hyra en lägenhet? Du kan ofta sänka innehållstäckningen. Inget behov av att försäkra dina tillhörigheter till upp till $ 250.000 om du bara har en bärbar dator och några IKEA möbler!


2. Renoveringar: Renovera ditt hus kan resultera i lägre hemförsäkringspremier, eftersom hemförsäkringspremier för äldre, dåligt underhållna bostäder är oftast högre. Dessutom kan renovering av endast delar av din bostad (t.ex. taket) leda till försäkringssparande.


3. Pool: Lägga till en pool till ditt hus kommer sannolikt att leda till en ökning av din försäkring priser eftersom ditt ansvar (t.ex. risken för någon drunknar) och värdet på ditt hus har ökat.


4. Rör: Försäkringsgivare föredrar koppar eller plast VVS - kanske är det en bra idé att uppgradera din galvaniserade / blyrör under din nästa renovering cykel.


5. Shoppa runt: Sök, jämför och byta försäkringsbolag. Det finns många försäkringsbolag och deras priserbjudanden för samma politik kan vara mycket olika, därför använda flera online-verktyg och prata med flera mäklare eftersom var och en kommer att täcka ett begränsat antal försäkringsbolag.


6. Ledningar: Vissa ledningar typer är dyrare eller billigare än andra att försäkra. Se till att du har godkända ledningar typer, och för all del undvika aluminium ledningar som kan vara riktigt dyrt att försäkra. Inte alla försäkringsbolag kommer att täcka hus med aluminium ledningar, och de som skulle kräva en fullständig elektrisk inspektion av huset.


7. Hemförsäkring självrisker: Som bilförsäkring, kan du också välja högre hemförsäkring självrisker för att minska dina försäkringspremier.


8. Bundle: Behöver du hem och bilförsäkring? De flesta företag kommer att erbjuda dig en rabatt om du bunt dem tillsammans.


9. Nytt hem: Kontrollera om försäkringsgivaren har ett nytt hem rabatt, vissa försäkringsbolag kommer att ha dem.


10. Skadefri rabatt: Vissa företag inser det faktum att du inte har lämnat in några anspråk och belöna den med en skadefri rabatt.


11. Inteckning-fri hem: När du är klar med att betala ner ditt hus i sin helhet, kommer vissa försäkringsbolag belöna dig med lägre premier.


12. Professionellt medlemskap: Är du medlem i en professionell organisation (t.ex. auktoriserade auktoriserade managementrevisorer från Kanada eller Air Canada Pilots Association)? Då vissa försäkringsbolag erbjuder dig en rabatt.


13. Seniorer: Många företag erbjuder specialpriser till seniorer.


14. Årliga kontra månatliga betalningar: I jämförelse med månatliga betalningar sparar årliga betalningar försäkringsgivare administrativa kostnader (t.ex. skicka räkningar) och därför belönar de dig lägre premier.

15. Årlig översyn: Se över din politik och täckning varje år, eftersom nya rabatter kan gälla för ditt nya liv situation om det har förändrats.


16. Alumner: Utexaminerade från vissa kanadensiska universitet (t.ex. University of Toronto, McGill University) kan vara berättigade till rabatt hos vissa försäkringsbolag.


17. Anställda / Fackliga medlemmar: Vissa företag erbjuder rabatter till fackliga medlemmar (t.ex. IBM Kanada eller Research in Motion)


18. Inteckning försäkring: Att få inteckning försäkring när du har tillräckligt med täckning i Livförsäkring är inte alltid nödvändigt: inteckning försäkring är ett annat namn för en liv / kritisk sjukdom / Funktionshinder försäkring i samband med ditt hem bara men du betalar extra för att underlätta för att få försäkring direkt när du lånar ut pengar. Till exempel, en Term Life politik tillräckligt stor för att betala av ditt hem är oftast billigare.


19. Drop jordbävningsskydd: I många regioner är jordbävningar inte sannolika - du kan välja att inte ta jordbävningstäckning som kan sänka dina premier. Till exempel, i BC jordbävning täckning kan stå för så mycket som en tredjedel av en politik premie.


20. Woodstove: Att välja att använda en vedspis innebär högre premier - Försäkringsbolagen bestämmer sig ofta för att inspektera husen med sådana installationer innan de försäkras. Ett beslut att bli av med det innebär en lägre risk och därmed lägre försäkringspremier.


21. Uppvärmning: Försäkringsgivare som forcerad gasugnar eller elektriska värmeinstallationer. Om du har en oljeuppvärmd hem, kanske du betalar mer än dina kamrater som har alternativa värmekällor.


22. Cykel: Du köper en ny cykel och funderar på att få extra skydd ifall det blir stulet när du lämnar den på gatan t.ex. Din hemförsäkring kanske täcker det redan.


23. Sluta röka: Vissa försäkringsbolag ökar sina premier för hem med rökare eftersom det finns en ökad risk för brand.


24. Ren anspråk historia: Håll en ren fordran rekord utan att placera småmål, ibland är det vettigt att helt enkelt reparera en liten skada snarare än att hävda det: du bör överväga båda aspekterna: dina självrisker och potentiella höjning av premier.


25. Ombyggnad kontra marknadskostnader: Tänk på dina ombyggnadskostnader när du väljer försäkringsskydd, inte marknadspriset på ditt hus (marknadspriset kan vara betydligt högre än verkliga ombyggnadskostnader).


26. Välkomstrabatt: Vissa försäkringsbolag erbjuder en så kallad välkomstrabatt.


27. Undvik att bo på farliga platser: Naturen påverkar vissa platser mer än andra: undvik översvämning-, eller jordbävningsrea riskområden när du väljer ett hus.


28. Grannskap: Att flytta till ett säkrare område med en lägre brottslighet kommer ofta att överväga i din försäkring premier.


29. Centralt anslutet larm: Installation av ett larm som är anslutet till ett centralt övervakningssystem kommer att erkännas av vissa försäkringsbolag i premier.


30. Övervakning: Med din bostad / lägenhet / lägenhet övervakas 24 timmar kan innebära en försäkring rabatt. t.ex. via en säkerhetsvakt.


31. Hydrants och brandstation: Närhet till en vattenpost och/eller brandstation kan också minska dina premier.


32. Lojalitet: Att stanna hos en försäkringsgivare längre kan ibland resultera i en långsiktig försäkringstagare rabatt.


33. Vattenskador: Undvik att köpa ett hus som kan ha vattenskador eller har en historia av vattenskador; en kontroll med försäkringsbolaget kan hjälpa till att ta reda på det innan du köper huset.


34. Minska ansvarsrisken: Använd meningsfulla sätt att minska din ansvarsrisk (t.ex. stängsel av en pool) och det kan resultera i att dina ansvarsförsäkringspremier går ner.


35. Direkta försäkringsgivare: Har du alltid behandlat försäkringsmäklare/agenter? Att få en policy från en direkt försäkringsgivare (dvs. försäkringsbolag som arbetar via call-center eller online) ofta kan vara billigare (men inte alltid) eftersom de inte betalar en agent / mäklare provision för varje politik som säljs.


36. VVS-isolering: Isolera dina rör kommer att hindra dem från att frysa på vintern och minska eller till och med undvika försäkringsfordringar.


37. Beroende studenter: Beroende studenter som bor i sin egen lägenhet kan omfattas av sina föräldrars hemförsäkring utan extra kostnad.


38. Pensionärer: De som är pensionerade kan ofta få en extra rabatt - eftersom de tillbringar mer tid hemma än någon som arbetar under dagen och därmed kan förhindra olyckor som en brand mycket lättare.


39. Hävstångseffekt inflation: Många försäkringsbolag öka din bostad gräns varje år genom att överväga inflationen i huset ombyggnad kostnader. Se till att denna justering är i linje med verkligheten och att du inte betalar för mycket.