7 Typer av försäkringar - och 7 skäl du behöver dem


Oväntad kostnad? Det finns en försäkring för det.

Oväntad kostnad? Det finns en försäkring för det. 


Livet kommer att kasta dig en curveball - det är ingen tvekan om det. Oavsett om du har försäkring när den gör är en annan sak helt. 


Försäkringen buffrar dig från oväntade kostnader. Och medan de flesta människor vet att försäkringen är viktigt, inte alla vet de olika typerna av försäkringar där ute och hur de kan hjälpa. 


Några vanliga typer av försäkringar är:


Sjukförsäkring

Bilförsäkring

Livförsäkring

Hemförsäkring

Men det finns andra också. Här är åtta typer av försäkringar, och åtta skäl du kan behöva dem.


1. Sjukförsäkring

Varför du behöver det: Både förväntade och oväntade sjukvårdskostnader - inklusive rutinmässiga besök, mediciner, akuta vistelser, och allvarliga operationer - kan lägga upp snabbt och orsaka en hel del skulder för dem som inte har råd med out-of-pocket kostnader.


Vem behöver get: Alla


Vad det är: Sjukförsäkring är ett avtal mellan en sjukförsäkringsgivare och en försäkringstagare som kräver att sjukförsäkringen betalar för alla eller åtminstone en del av sjukvårdskostnaderna. 


2. Bilförsäkring

Varför du behöver det: Körning medan oförsäkrade är mot lagen och farligt eftersom föraren och deras fordon inte är skyddade mot en olycka, kollision, eller allmän stöld och vandalism.


Vem behöver det: Förare


Vad det är: Bilförsäkring täcker bilar, motorcyklar, lastbilar och andra fordon, och är avsedd att skydda mot fysiska skador eller kroppsskador som kan uppstå till följd av körning, oavsett om händelsen är vårdslös eller en olycka.


3. Livförsäkring

Varför du behöver det: Döden kan vara dyrt - från att lösa en egendom för att planera en begravning, kan de tillhörande kostnaderna verkligen ställa dig tillbaka - men en livförsäkring kommer att minska den ekonomiska bördan för en efterlevande make och anhöriga (dvs. barn).


Vem behöver det: De med anhöriga


Vad det är: I händelse av dödsfall betalar en livförsäkring en förmånstagare en överenskommen summa pengar för att täcka de kostnader som den avlidne lämnat. En förmånstagare är en person eller enhet som namnges i en policy som får förmåner, till exempel en make/maka.


4. Villaägare försäkring

Varför du behöver det: Håll ditt hem och hålla dess fastighetsvärde högt, plus täckas i händelse av stora skador, som en villabrand.


Vem behöver det: Villaägare och hyresvärdar


Vad det är: Villaägare försäkring täcker huset du bor i och alla tillhörande strukturer, såsom en veranda, garage och balkong.


5. Paraplyförsäkring

Varför du behöver det: Om du tror att du kan behöva extra täckning utöver en annan typ av försäkring, till exempel på ett hem eller fordon, då paraplyförsäkring kommer att hjälpa ytterligare skydda dig från risken att bli stämd för skador.


Vem behöver det: Alla som redan är försäkrade


Vad det är: Ansvarsförsäkring är vad som kallas paraplyförsäkring eftersom det täcker kostnader som överstiger andra försäkringar.


6. Hyresgäster försäkring

Varför du behöver det: Saker händer - det är ett mantra varje hyresgäst vet att vara sant, och så de skyddar sig själva och sin egendom medan hyra. Faktum är att många hyresvärdar kräver det.


Vem behöver det: Hyresgäster


Vad det är: Hyresgäster försäkring används av hyresgäster för att täcka personlig egendom i händelse av skada eller stöld, vilket inte är hyresvärdens ansvar. 


7. Reseförsäkring

Varför du behöver det: Planerar att flyga iväg till en ny destination? Se sedan till att kostnaden för din flygresa täcks i händelse av medicinska nödsituationer eller andra incidenter som kan orsaka en resa som skall kortas. 


Vem behöver det: Resenärer


Vad det är: Reseförsäkring täcker reseavbokningar, förlorat eller felplacerat bagage, reseolyckor och till och med sjukvårdskostnader under resan.


8. Sällskapsdjur försäkring

Varför du behov den: Betala in i sällskapsdjur försäkringsbrev Maj bli mer kostnad- effektiv än betalar en klumpa ihop sig summan till din vet skulle din sällskapsdjur behov nöd- medicinsk behandling, lik en nöd- rum besöka.